MESLEKİ ÇALIŞMALAR-2
3236
11:51
08.06.2017

 

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAZİRAN 2017 DÖNEMİ

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

  1. A.    PROGRAMIN DAYANAĞI:

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği,

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

  1. B.    PROGRAMIN HEDEF KİTLESİ: Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi, Arapça öğretmenleri ile Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan bütün branşlardaki öğretmenler.
  2. C.    PROGRAMIN AMAÇLARI:
    1. 1.    Eğitimin niteliğini geliştirmek ve derslerin öğretimindeki verimliliği artırmak,
  3. 2.    Yenilenen öğretim programları hakkında öğretmenlerin bilgilenmelerini ve muhtevasını müzakere etmelerini sağlamak,
  4. 3.    Eğitim-öğretim sürecinin sistemli bir şekilde değerlendirmesini yaparak bir sonraki yıl için ön hazırlık çalışmalarına zemin hazırlamak,
  5. 4.    Derslerin öğretim yöntem ve teknikleri ile ilgili öğretmenlerin karşılıklı bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirmelerini sağlamak,
  6. 5.    Öğretmenlerin işbirliği halinde derslerin öğretimi ile ilgili yeni öğretim materyalleri hazırlamalarına, geliştirmelerine destek olmak ve bu kapsamda EBA’ya materyal göndermede farkındalık oluşturmak,
  7. 6.    Öğretmenlerin eğitim öğretimde karşılaşılan sorunları tespit etmelerini ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmelerini sağlamaktır.
  8. D.    PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ ESASLAR:
    1. 1.      Haziran 2017 Meslekî Çalışmalar Programı, 2016-2017 Öğretim yılı için derslerin değerlendirilmesi, öğretim programlarının değerlendirilmesi ve müzakereleri, eğitim ortamları ve fiziki imkânların iyileştirilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişimi, öğrencilerin akademik başarıları,  sosyal, kültürel etkinliklere katılımı, çevreyle ve paydaşlarla kurumsal işbirliğinin geliştirilmesi, izleme ve değerlendirme ile ilgili çalışmalar, öneriler, karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözüm önerileri üzerine planlanmıştır.
    2. 2.      Meslekî çalışmaların etkin ve verimli bir şekilde uygulanması hususunda il/ilçe milli eğitim müdürlükleri (Din Öğretimi Birimleri) ve okul müdürlükleri sorumludur. Bu konuda gerekli tedbirler alınacak, çalışmaların yapılacağı okul ve/veya salonlaröncedenilan edilecektir.
    3. 3.      Meslekî çalışmaların iyi planlanması için ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinde“Haziran 2017 Meslekî Çalışmalar Koordinasyon Kurulu” oluşturulacaktır. Mesleki Çalışmalar Koordinasyon Kurulu’nda 1 (bir)  imam hatip lisesi müdürü, 1 (bir)  imam hatip ortaokulu müdürü, 1 (bir)  meslek dersleri öğretmeni, sayısal derslerden 1 (bir)  öğretmen, sözel derslerden 1 (bir)  öğretmen, yabancı dil derslerinden 1 (bir) öğretmen ve 1 (bir) DKAB öğretmeni yer alacaktır.
    4. 4.      Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri,meslekî çalışmalarını İKİNCİ HAFTASINDA kendi okullarında değil, il ve ilçe müdürlüklerince oluşturulan meslekî çalışma gruplarına katılarak yapacaklardır.
    5. 5.      Eğitim öğretim yılı sonu itibariyle yapılan öğretmenler kurulu, zümre öğretmenler kurulu ve benzeri toplantılar, “Okulların Programı” için ayrılan günlerde yapılacaktır.
    6. 6.      Meslekî çalışmalar çalışma takvimine uygun olarak katılımcılar arasından bir başkan ve raportör seçilecektir.
    7. 7.      İlköğretim veya Ortaöğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri gruplarında, başkanın yönetiminde tabloda verilen başlıklar bağlamında konuları müzakere edecek ve müzakere konuları raportörler tarafından kayda geçirilecektir.Grupların sayısı 25’i geçince ikiye bölünecek ve gruplar eşitlenecektir.
    8. 8.      Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve İmam Hatip Ortaokullarında Mesleki Çalışmalarda BİRİNCİ HAFTA müzakere edilecek konular dinogretimi.meb.gov.tr adresinden temin edilen “Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi” üzerine bütün branşlardaki öğretmenlerle olacaktır. Okullardan gelen ve uygun görülen öneriler Genel Müdürlükçe hazırlanan Vizyon Belgesinin ilgili bölümlerine eklenecektir.
    9. 9.      Vizyon Belgesinde yer alan başlıkların müzakeresinde okullarımızdan iyi örneklerin sergilendiği dinogretimiokullar.meb.gov.tr adresi de ziyaret edilecektir. Vizyon belgesindeki her bir ana başlık çerçevesinde değerlendirmeler veya yeni ve özgün öneriler raportörler tarafından tek bir dosyada yine aynı başlıklar altında kayda geçirilecektir. Bu kapsamda müzakerelerde; vizyon belgesinde yer alan “akademik gelişim”, “mesleki gelişim”, “değerler eğitimi ve sanatsal, sportif ve sosyal kültürel etkinlikler”, “öğretmenler ve eğitim yöneticileri bağlamındaki çalışmalar”, “çevre ile işbirliği”, “eğitim ortamları ve fiziki imkânların iyileştirilmesi”, “izleme ve değerlendirme” başlıkları değerlendirmeye alınacaktır.
    10. 10.  Raportör tarafından kayda geçirilen yeni ve özgün öneriler arasından uygun görülenler, halen 15 ilde pilot uygulaması yapılan ve 2017-2018 öğretim yılında ise 81 ilde uygulanacak olan Kalite Takip Sistemine (KTS) esas teşkil eden “Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi”ne eklenecektir.
    11. 11.  Meslekî çalışmalar programı kapsamında okullarda hazırlanan raporlar tablolarda verilen konu başlıklarına göre çalışmalara katılım sonrası il/ilçe mesleki çalışmalar koordinasyon kurulu tarafından okullardan ve ilçelerden gelen raporlar birleştirilerek tek bir dosyada bir araya getirilerek raporlaştırılacaktır.
    12. 12.  Aynı okuldaki farklı komisyonların raporları tek bir dosyada birleştirilecektir. Tabloda verilen başlıklar üzerinden farklı farklı oluşturulan raporların herhangi bir özetleme veya kısaltma yapmaksızın birleştirmesi sırasıyla;
      1. Önce okul ya da DKAB grubu adı verilen bir word dosyasında,
      2. Sonra İlçe müdürlüğünde ilçe adı verilen bir word bir dosyasında,
      3. Sonra da İl müdürlüğünde il adı verilen bir word dosyasında bir araya getirilecektir. Sonuçta Genel Müdürlüğümüze çalışmanın yapıldığı ilin adı verilen tek bir Word dosyası iletilmiş olacaktır. Dosyalarda görseller olmayacaktır.  
      4. 13.  Değerlendirme raporları, il milli eğitim müdürlükleri Din Öğretimi Birimi tarafından Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne ait dogm.izleme@meb.gov.tr adresine elektronik ortamda il adı verilen tek bir word dosyası halinde en geç 30 Haziran 2017 tarihine kadar gönderilecektir. Tek bir word dosyasında gönderilmeyen çalışmalar kabul edilmeyecektir.
      5. 14.  Haziran 2017 Meslekî çalışma programı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü web adresinden de temin edilecektir.

Danışma ve İletişim: Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı

  1. 1.       Zeynep OLGUN- Tel: (0312) 413 35 53- e-mail:   zolgun@meb.gov.tr
  2. 2.       Dr. Mehmet Murat KARAKAYA- Tel: (0312) 413 35 04-  muratkarakaya@meb.gov.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ

(Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

BİRİNCİ HAFTA

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcılar

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

12.06.2017

Pazartesi

09.00-09.45

Tüm Öğretmenler

Okul Müdürleri

Mesleki çalışma programı hakkında bilgilendirme

10.00-10.30

Tüm Öğretmenler

Doç. Dr. Yusuf TEKİN

MEB Müsteşarı

Yıl sonu değerlendirme konuşması

(EBA üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır.)

10.30-12.30

Tüm Öğretmenler

 

2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurulu Toplantısı.

13.06.2017

Salı

09.30-12.30

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça Öğretmenleri

 

Görev Yapılan Okulların Programına Uyulacak

14.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

 

Görev Yapılan Okulların Programına Uyulacak

15.06.2017

Perşembe

09.30-12.30

 

Görev Yapılan Okulların Programına Uyulacak

16.06.2017

Cuma

09.30-12.30

 

Görev Yapılan Okulların Programına Uyulacak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ

(Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

İKİNCİHAFTA

Öğretim Programı ve Kazanımlarla İlgili Çalışmalar

Bu bölümde; 2016-2017 Öğretim yılı için derslerin değerlendirilmesi, derslerin öğretim programlarının genel amaçları, temel becerileri ve kazanımları değerlendirilecektir. Programda yer alan üniteler, konular, ünite kazanımları, açıklamaları, kazanımların nasıl işleneceği, derslerin öğretiminde hangi yöntem, teknik ve metotların kullanılabileceği ve bir örnek ders işlenişinin nasıl olacağı karşılıklı müzakere edilecektir.

BU BÖLÜM İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN BELİRLEDİĞİ OKULLARDA VEYA SALONLARDA YAPILACAKTIR.

Aynı ilçede görev yapan öğretmenlerin ortak katılımı ile yapılacak, farklı okullardaki öğretmenlerin bir araya gelmesi sağlanacak, sadece bir okulun öğretmenleri ile kendi okullarında yapılmayacaktır.

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcılar

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

19.06.2017

Pazartesi

09.30-12.30

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça Öğretmenleri

İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri veya okul müdürlükleri tarafından planlanacaktır.

Peygamberimizin Hayatı (5-12) (Yeni)

20.06.2017

Salı

09.30-12.30

Kur’an-ı Kerim (5-12) (Mevcut)

Seçmeli Arapça (Ortaokul – Lise) (Yeni)

21.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (Mevcut)

Temel Dini Bilgiler (Yeni)

(Ortaokul İslam 1-2, Ortaöğretim İslam 1-2)

22.06.2017

Perşembe

 

09.30-12.30

İlgili dersler açısından okullarda eğitim ortamları ve fiziki imkânların iyileştirilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişimi, izleme ve değerlendirme çalışmaları müzakere edilmesi.

(dinogretimi.meb.gov.tr - dinogretimiokullar.meb.gov.tr)

 

23.06.2017

Cuma

09.30-12.30

Öğrencilerin akademik başarıları,  sosyal, kültürel etkinliklere katılımı, çevreyle ve paydaşlarla işbirliği alanları ile ilgili konuların müzakere edilmesi

(dinogretimi.meb.gov.tr - dinogretimiokullar.meb.gov.tr)

 

 

 


 

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ

(Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

ÜÇÜNCÜ HAFTA

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcı

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

28.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça Öğretmenleri

Okul müdürlükleri tarafından planlanacaktır

Araştırmacı öğretmen etkinlikleri:

Bakanlığımızca yayınlanan Milli Eğitim dergisinin farklı sayılarından (http://dhgm.meb.gov.tr/yayimlar/milli_egitim_dergisi.html)her öğretmenin kendi alanıyla ilgili okuyacağı bir makaleye ilişkin sunum yapması

29.06.2017

Perşembe

09.30-12.30

 

Kişisel ve mesleki gelişim planı yapılması (Stephen R. Covey’in Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı vebenzeri kitapların okunup tartışılarak her öğretmenin kendi kişisel ve mesleki gelişim önceliklerini belirlemesi

30.06.2017

Cuma

09.30-12.30

Mesleki Gelişim Çalışması:

Eğitim ve öğretmenlikle ilgili kitapların incelenerek bireysel yaz okuma listesinin oluşturulması (Örnek kitap listesi üzerinden tartışılacaktır.)

 

 

 

İMAM HATİP ORTAOKULLARI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ İLE ARAPÇA ÖĞRETMENLERİ

 (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

BİRİNCİ HAFTA
Bu bölüm okullarda gerçekleştirilecek ve imkan dahilinde bütün öğretmenlerle ortak çalışılacaktır.

Bu Bölümde; Eğitim – öğretimde niteliğin arttırılması, öğrencilerin akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif ve sanat yönlerinin geliştirilmesi, yönetici ve öğretmenlerin mesleki gelişimi, paydaşlarla işbirliği, izleme ve değerlendirme ilgili konular müzakere edilecektir. Bu konularla ilgili değerlendirmeler, görüş ve öneriler kaydedilecektir.

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcılar

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

12.06.2017

Pazartesi

09.00-09.45

Tüm Öğretmenler

Okul Müdürleri

Mesleki çalışma programı hakkında bilgilendirme

10.00-10.30

Tüm Öğretmenler

Doç. Dr. Yusuf TEKİN

MEB Müsteşarı

Yıl sonu değerlendirme konuşması

(EBA üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır)

10.30-12.30

Tüm Öğretmenler

 

2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurulu Toplantısı.

13.06.2017

Salı

09.30-12.30

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça Öğretmenleri

 

Okulların Programlarına Uyulacaktır

14.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

 

Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi’nin Müzakeresi
(Bkz: dinogretimi.meb.gov.tr- dogm.meb.gov.tr)

15.06.2017

Perşembe

09.30-12.30

 

Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi’nin Müzakeresi
(Bkz: dinogretimiokullar.meb.gov.tr)

16.06.2017

Cuma

09.30-12.30

 

Okulların Programlarına Uyulacaktır

 

 

 

İMAM HATİP ORTAOKULLARI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ İLE ARAPÇA ÖĞRETMENLERİ

 (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

İKİNCİHAFTA

Öğretim Programı ve Kazanımlarla İlgili Çalışmalar

Bu bölümde; 2016-2017 Öğretim yılı için derslerin değerlendirilmesi, derslerin öğretim programlarının genel amaçları, temel becerileri ve kazanımları değerlendirilecektir. Programda yer alan üniteler, konular, ünite kazanımları, açıklamaları, kazanımların nasıl işleneceği, derslerin öğretiminde hangi yöntem, teknik ve metotların kullanılabileceği ve bir örnek ders işlenişinin nasıl olacağı karşılıklı müzakere edilecektir

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcılar

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

19.06.2017

Pazartesi

09.30-12.30

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça Öğretmenleri

İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri veya okul müdürlükleri tarafından planlanacaktır.

Peygamberimizin Hayatı (5-12) (Yeni)

20.06.2017

Salı

09.30-12.30

Arapça (Mevcut)

21.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

Kur’an-ı Kerim (5-12) (Mevcut)

22.06.2017

Perşembe

 

09.30-12.30

Temel Dini Bilgiler (Yeni)

(İslam 1-2, İmam Hatip Ortaokulu 5-8)

 

23.06.2017

Cuma

09.30-12.30

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (4-12) (Mevcut)

 

 

 


 

İMAM HATİP ORTAOKULLARI
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ İLE ARAPÇA ÖĞRETMENLERİ

 (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

ÜÇÜNCÜ HAFTA

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcı

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

28.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça Öğretmenleri

Okul müdürlükleri tarafından planlanacaktır

Araştırmacı öğretmen etkinlikleri:

Bakanlığımızca yayınlanan Milli Eğitim dergisinin farklı sayılarından (http://dhgm.meb.gov.tr/yayimlar/milli_egitim_dergisi.html)her öğretmenin kendi alanıyla ilgili okuyacağı bir makaleye ilişkin sunum yapması

29.06.2017

Perşembe

09.30-12.30

 

 

Kişisel ve mesleki gelişim planı yapılması (Stephen R. Covey’in Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı veya benzeri kitapların okunup tartışılarak her öğretmenin kendi kişisel ve mesleki gelişim önceliklerini belirlemesi

30.06.2017

Cuma

09.30-12.30

Mesleki Gelişim Çalışması:

Eğitim ve öğretmenlikle ilgili kitapların incelenerek bireysel yaz okuma listesinin oluşturulması

(Örnek kitap listesi üzerinden tartışılacaktır)

 

 

 

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

 MESLEK DERSLERİ ve ARAPÇA ÖĞRETMENLERİ

(Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer, Hadis, Fıkıh, Tefsir, Hitabet ve Mesleki Uygulama, Arapça, Mesleki Arapça, Dinler Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti, Akaid, Kelam)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

BİRİNCİ HAFTA
Bu bölüm okullarda gerçekleştirilecek ve okuldaki bütün öğretmenlerle ortak çalışılacaktır.

Bu Bölümde; Eğitim – öğretimde niteliğin arttırılması, öğrencilerin akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif ve sanat yönlerinin geliştirilmesi, yönetici ve öğretmenlerin mesleki gelişimi, paydaşlarla işbirliği, izleme ve değerlendirme ilgili konular müzakere edilecektir. Bu konularla ilgili değerlendirmeler, görüş ve öneriler kaydedilecektir.

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcılar

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

12.06.2017

Pazartesi

09.00-09.45

Tüm Öğretmenler

Okul Müdürleri

Mesleki çalışma programı hakkında bilgilendirme

10.00-10.30

Tüm Öğretmenler

Doç. Dr. Yusuf TEKİN

MEB Müsteşarı

Yıl sonu değerlendirme konuşması.

(EBA üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır)

10.30-12.30

Tüm Öğretmenler

 

2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurulu Toplantısı.

13.06.2017

Salı

09.30-12.30

Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer, Hadis, Fıkıh, Tefsir, Hitabet ve Mesleki Uygulama, Arapça, Mesleki Arapça, Dinler Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti, Akaid, Kelam Öğretmenleri

 

Okulların Programlarına Uyulacaktır

14.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

 

Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi’nin Müzakeresi
(Bkz: dinogretimi.meb.gov.tr- dogm.meb.gov.tr)

15.06.2017

Perşembe

09.30-12.30

 

Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi’nin Müzakeresi
(Bkz: dinogretimiokullar.meb.gov.tr)

16.06.2017

Cuma

09.30-12.30

 

Okulların Programlarına Uyulacaktır

 

 

 

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

 MESLEK DERSLERİ ve ARAPÇA ÖĞRETMENLERİ

(Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer, Hadis, Fıkıh, Tefsir, Hitabet ve Mesleki Uygulama, Arapça, Mesleki Arapça, Dinler Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti, Akaid, Kelam)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

İKİNCİ HAFTA

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcılar

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

19.06.2017

Pazartesi

09.30-12.30

Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer, Hadis, Fıkıh, Tefsir, Hitabet ve Mesleki Uygulama, Arapça, Mesleki Arapça, Dinler Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti, Akaid, Kelam Öğretmenleri

İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri veya okul müdürlükleri tarafından planlanacaktır.

Kur’an-ı Kerim, Tefsir

20.06.2017

Salı

09.30-12.30

Temel Dini Bilgiler, Fıkıh, Hitabet ve Mesleki Uygulama

21.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

Siyer, Hadis, İslam Kültür ve Medeniyeti

22.06.2017

Perşembe

 

09.30-12.30

Akaid, Kelam, Dinler Tarihi

 

23.06.2017

Cuma

09.30-12.30

Arapça ve Mesleki Arapça

 

 

 


 

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

 MESLEK DERSLERİ ve ARAPÇA ÖĞRETMENLERİ

(Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer, Hadis, Fıkıh, Tefsir, Hitabet ve Mesleki Uygulama, Arapça, Mesleki Arapça, Dinler Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti, Akaid, Kelam)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

ÜÇÜNCÜ HAFTA

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcı

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

28.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer, Hadis, Fıkıh, Tefsir, Hitabet ve Mesleki Uygulama, Arapça, Mesleki Arapça, Dinler Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti, Akaid, Kelam Öğretmenleri

Okul müdürlükleri tarafından planlanacaktır.

Araştırmacı öğretmen etkinlikleri:

Bakanlığımızca yayınlanan Milli Eğitim dergisinin farklı sayılarından (http://dhgm.meb.gov.tr/yayimlar/milli_egitim_dergisi.html)her öğretmenin kendi alanıyla ilgili okuyacağı bir makaleye ilişkin sunum yapması

29.06.2017

Perşembe

09.30-12.30

 

Mesleki Gelişim Çalışması:

Eğitim ve öğretmenlikle ilgili kitapların incelenerek bireysel yaz okuma listesinin oluşturulması

(Örnek kitap listesi üzerinden tartışılacaktır)

30.06.2017

Cuma

09.30-12.30

Kişisel ve mesleki gelişim planı yapılması (Stephen R. Covey’in Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı vea benzeri kitapların okunup tartışılarak her öğretmenin kendi kişisel ve mesleki gelişim önceliklerini belirlemesi

 

 

 

 

İMAM HATİP ORTAOKULLARI VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

BÜTÜN BRANŞ ÖĞRETMENLERİ

( İlgili Derslerin Alanları: Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil, Spor Dersleri ve Sanat Dersleri)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

BİRİNCİ HAFTA
Bu bölüm okullarda gerçekleştirilecek ve okuldaki bütün öğretmenlerle ortak çalışılacaktır.

Bu Bölümde; Eğitim – öğretimde niteliğin arttırılması, öğrencilerin akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif ve sanat yönlerinin geliştirilmesi, yönetici ve öğretmenlerin mesleki gelişimi, paydaşlarla işbirliği, izleme ve değerlendirme ilgili konular müzakere edilecektir. Bu konularla ilgili değerlendirmeler, görüş ve öneriler kaydedilecektir.

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcılar

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

12.06.2017

Pazartesi

09.00-09.45

Tüm Öğretmenler

Okul Müdürleri

Mesleki çalışma programı hakkında bilgilendirme

10.00-10.30

Tüm Öğretmenler

Doç. Dr. Yusuf TEKİN

MEB Müsteşarı

Yıl sonu değerlendirme konuşması.

(EBA üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır)

10.30-12.30

Tüm Öğretmenler

 

2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Öğretmenler Kurulu Toplantısı.

13.06.2017

Salı

09.30-12.30

Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil, Spor Dersleri ve Sanat Dersleri Öğretmenleri

 

Okulların Programlarına Uyulacaktır

14.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

 

Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi’nin Müzakeresi
(Bkz: dinogretimi.meb.gov.tr- dogm.meb.gov.tr)

15.06.2017

Perşembe

09.30-12.30

 

Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi’nin Müzakeresi
(Bkz: dinogretimiokullar.meb.gov.tr)

16.06.2017

Cuma

09.30-12.30

 

Okulların Programlarına Uyulacaktır

 

 

 

İMAM HATİP ORTAOKULLARI VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

BÜTÜN BRANŞ ÖĞRETMENLERİ

( İlgili Derslerin Alanları: Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil, Spor Dersleri ve Sanat Dersleri)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

İKİNCİHAFTA

Öğretim Programı ve Kazanımlarla İlgili Çalışmalar

Bu bölümde; 2016-2017 Öğretim yılı için derslerin değerlendirilmesi, derslerin öğretim programlarının genel amaçları, temel becerileri ve kazanımları değerlendirilecektir. Programda yer alan üniteler, konular, ünite kazanımları, açıklamaları, kazanımların nasıl işleneceği, derslerin öğretiminde hangi yöntem, teknik ve metotların kullanılabileceği ve bir örnek ders işlenişinin nasıl olacağı karşılıklı müzakere edilecektir.

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcılar

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

19.06.2017

Pazartesi

09.30-12.30

Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil, Spor Dersleri ve Sanat Dersleri Öğretmenleri

 

Her Bir Alandaki İlgili Derslerin Programlarının ve Yöntem-Tekniklerinin Müzakeresi

20.06.2017

Salı

09.30-12.30

 

Her Bir Alandaki İlgili Derslerin Programlarının ve Yöntem-Tekniklerinin Müzakeresi

21.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

 

Her Bir Alandaki İlgili Derslerin Programlarının ve Yöntem-Tekniklerinin Müzakeresi

22.06.2017

Perşembe

 

09.30-12.30

 

Her Bir Alandaki İlgili Derslerin Programlarının ve Yöntem-Tekniklerinin Müzakeresi

 

23.06.2017

Cuma

09.30-12.30

 

Her Bir Alandaki İlgili Derslerin Programlarının ve Yöntem-Tekniklerinin Müzakeresi

 

 

 


 

İMAM HATİP ORTAOKULLARI VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

BÜTÜN BRANŞ ÖĞRETMENLERİ

( İlgili Derslerin Alanları: Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil, Spor Dersleri ve Sanat Dersleri)

12 – 30 HAZİRAN 2017

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI

 

ÜÇÜNCÜ HAFTA

Tarih

Çalışma Zamanı

Katılımcı

Eğitim Görevlileri

Dersler ve Yapılacak Faaliyetleri

28.06.2017

Çarşamba

09.30-12.30

Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Yabancı Dil, Spor Dersleri ve Sanat Dersleri Öğretmenleri

Okul müdürlükleri tarafından planlanacaktır.

Araştırmacı öğretmen etkinlikleri:

Bakanlığımızca yayınlanan Milli Eğitim dergisinin farklı sayılarından (http://dhgm.meb.gov.tr/yayimlar/milli_egitim_dergisi.html)her öğretmenin kendi alanıyla ilgili okuyacağı bir makaleye ilişkin sunum yapması

29.06.2017

Perşembe

09.30-12.30

 

Mesleki Gelişim Çalışması:

Eğitim ve öğretmenlikle ilgili kitapların incelenerek bireysel yaz okuma listesinin oluşturulması

(Örnek kitap listesi üzerinden tartışılacaktır)

30.06.2017

Cuma

09.30-12.30

Kişisel ve mesleki gelişim planı yapılması: (Stephen R. Covey’in Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı ve benzeri kitapların okunup tartışılarak her öğretmenin kendi kişisel ve mesleki gelişim önceliklerini belirlemesi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazar Adı

Kitap Adı

Yayınevi

1

Atay, O.

Bir Bilim Adamının Romanı

İletişim Yayıncılık

2

Ayverdi, S.

Millî Kültür Meseleleri ve Maarif Davamız

Kubbealtı Neşriyat

3

Bal, M. A.

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Meşhurların Okul Anıları (1870-1940)

Art Yayınları

4

Brockman, J.

Meraklı Zihinler: Bir Çocuk Nasıl Bir Bilim İnsanı Olur?

TÜBİTAK Yayınları

5

Enç, M.

Bitmeyen Gece

Ötüken Neşriyat

6

Freire, P.

Ezilenlerin Pedagojisi

Ayrıntı Yayınları

7

Gaarder, J.

Sofie’nin Dünyası

Pan Yayınları

8

Glasser, W.

Başarısızlığın Olmadığı Okul

Beyaz Yayınları

9

Goleman, D.

Duygusal Zekâ

Varlık Yayınları

10

Gulbenkian Komisyonu

Sosyal Bilimleri Açın: Sosyal Bilimlerin Yeniden Yapılanması Üzerine Rapor

Metis Yayınları

11

Güntekin, R. N.

Acımak

İnkılap Kitabevi

12

Holt, J.

Çocuklar Neden Başarısız Olur?

Beyaz Yayınları

13

Illich, I.

Okulsuz Toplum

Şule Yayınları

14

İzzetbegoviç, A.

Doğu ve Batı Arasında İslam

Klasik Yayınları

15

Kâğıtçıbaşı, Ç.& Cemalcılar, Z.

Dünden Bugüne İnsan ve İnsanlar: Sosyal Psikolojiye Giriş

Evrim Yayınları

16

Kan, Ş. H.

Mahrem Macera

Yayın Tarihi: 08.06.2017

Adres:

Oyuklu Mahallesi Erzurum Caddesi Çat Hükümet Konağı Kat 3 ÇAT / ERZURUM

Telefon:

0442 611 21 33

Erişilebilirlik Menüsü (CTRL+Y)
Uygulama Dili

Ekran Okuyucu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

Metni Sola Hizala

Metni Sağa Hizala

Metni Sağa Hizala

Metni Ortala

Metni Ortala

İmleç

Okuma Klavuzu

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Okuma Maskesi

Diskesi Dostu

Disleksi Dostu

Kontrast

Kontrast

Solgunlaştırma

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Resimleri Gizle

Resimleri Gizle

Resimleri Gizle

Okunaklı Font

Aralıkları aç

Satır Aralığı